NKM Ügyfélszolgálat – A Nemzeti Közművek elérhetőségei

NKM Ügyfélszolgálat

Kérjük, értékelje

NKM Ügyfélszolgálat – A Nemzeti Közművek elérhetőségei Telefonszám Ügyféltájékoztató:+36 1 474 9999Mobilról +36 (20/30/70) – 474-9999E-mail cím: ugyfelszolgalat@mvm.hu Nyitvatartás HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek8:00-18:008:00-18:008:00-18:008:00-20:008:00-18:00 Postai megkeresés Az NKM postacíme:MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.1439 Budapest, Pf. 700 Tartalomjegyzék Az NKM, amely korábban Főgáz volt, mára egy országos közműszolgáltatóvá vált, nagyrészt köszönhetően annak, hogy kormányzati támogatással lassacskán egy kézbe kerül az összes hasonló szolgáltató. A Nemzeti Közművek tekintetében földgáz- […]
2.26 1 5 80
Jelenlegi Minősítés 2.26

Your page rank:

Ügyféltájékoztató:

 • +36 1 474 9999
 • Mobilról +36 (20/30/70) – 474-9999

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

8:00-18:00

8:00-18:00

8:00-18:00

8:00-20:00

8:00-18:00

Az NKM postacíme:

MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.

1439 Budapest, Pf. 700

Tartalomjegyzék

Az NKM, amely korábban Főgáz volt, mára egy országos közműszolgáltatóvá vált, nagyrészt köszönhetően annak, hogy kormányzati támogatással lassacskán egy kézbe kerül az összes hasonló szolgáltató. A Nemzeti Közművek tekintetében földgáz- és áramszolgáltatás a fő profil, amihez az év során hozzáadják még a szemétszállítást is. Az NKM ügyfélszolgálatok nagyobb városokban, illetve sok esetben postákon is elérhetők.

Az NKM nevet változtatott 2021 elején, már MVM Next néven érhető el!

A Nemzeti Közművek 2021. január 1-től MVM Next néven fut tovább, a teljes brand változott, és ugyan még elérhetők az NKM-es email címek, válaszolni már MVM-es címről fognak. Egyelőre úgy néz ki, hogy a 2021-es évben nem csak ez változik: a szolgáltatási kör is bővülni fog, mivel a gáz és áram mellé a hulladékkezelés is a szolgáltatások közé kerül.

Hogyan és miért fordulhatok az NKM ügyfélszolgálathoz?

Akinek van szerződése, annak számos ügyben lehetősége van intézkedni, akinek nincs, az pedig természetesen csatlakozhat, és utána a kapuk tágra nyílnak számára is. Az NKM ügyfélszolgálat elérhetőségei:

 

A legfontosabb ügykörök a következők:

 1. Szerződéses ügyek: új bekapcsolás megrendelése, szerződés átírása más névre, adatmódosítás kérése
 2. Számlázási ügyek: számlák befizetése, számla kérése, diktálás, átalánydíjas és diktálás közötti váltás, hátralékokról való tájékozódás, részletfizetés kérése
 3. Műszaki ügyek: hibabejelentés, egyéb műszaki ügyek
 4. Panaszbejelentés: szolgáltatással, számlákkal, egyebekkel kapcsolatos panaszok bejelentése

Az NKM online ügyfélszolgálat és weboldal

Az NKM ügyfélszolgálati oldala két különböző linken érhető el, az egyik az NKM földgázszolgáltató, a másik az NKM áramszolgáltató online ügyfélszolgálati felületének az elérését biztosítja. Ezek címe fentebb található.

Mivel két különböző szolgáltatásról van szó, ezért nagyon fontos, hogy jó helyen próbálkozzunk a regisztrációval és az ügyintézéssel. Vegyük tehát külön ezeket, és nézzük meg őket egyesével – mivel az NKM előbb csak földgázzal foglalkozott, és utána jött az áram, ezért a gázszolgáltatási ág ügyfélszolgálatával kezdjük.

Az NKM Földgázszolgáltató Zrt. online ügyfélszolgálata

Az NKM földgáz online ügyfélszolgálat ezen a linken érhető el:  https://www.mvmnext.hu/foldgaz/ugyfelszolgalat. A regisztrációhoz szükség van már meglévő szerződésre, mivel meg kell adni az alapadatokon kívül a mérési pont azonosítót és a felhasználói azonosítót is. Ezután lehet majd bejelentkezni, ha már a megerősítés megtörtént.

Az online ügyfélszolgálati felület szerencsére nem változik meg nagyon belépés után: a lap bal szélén találhatod meg a különböző menüpontokat, és onnan indulva kezdheted el az ügyek intézését. Az alap dolgokat tudod az online ügyfélszolgálati felületen intézni: számlázás, diktálás, szerződéses adatok módosítása, illetve az egyszerűbb szerződéses dolgokat módosíthatod, pl.: válthatsz diktálás és átalánydíjas számlázás között.

Az NKM Áramszolgáltató Zrt. online ügyfélszolgálata

Az NKM áram online ügyfélszolgálatá itt találod: https://www.mvmnext.hu/aram/pages/aloldal.jsp?id=740. Ahogyan azt a földgáz esetében is írtuk, szükség van meglévő szerződésre a regisztrációhoz, az azonosítók birtokában pedig könnyedén beléphetsz és intézheted a dolgaidat.

Az NKM áram online ügyfélszolgálaton a földgázhoz hasonló ügyeket intézhetsz, ami azért mégis csak jelentősen kényelmessebbé teszi a dolgokat, hiszen bankkártyával bármikor rendezheted a számláid, nem kell telefonálni vagy sorba állni a mérőállás bediktálásához, és az ügyes-bajos dolgok intézése is igen könnyű.

Az NKM weboldala

Van még egy dolog, amit mindenképpen érdemes megemlíteni. az NKM honlapján számos ügy leírása megtalálható, így ha tudod, hogy mit szeretnél intézni (pl.: átírás), akkor előre megnézheted, hogy milyen iratokra van szükség. Ha tudod, mi kell, akkor elő tudod készíteni, így egy egyébként hosszabb időt igénybe vevő ügyintézés kevesebb, mint 20 perc alatt végbe mehet. A papírokat emailben is be lehet küldeni.

NKM Videós ügyfélszolgálat

A hétköznapokon, 8 és 16 óra között elérhető videós ügyfélszolgálat olyan, mintha bent lennél személyesen, és gyakorlatilag minden ügyet intézhetsz, mivel az operátornak teljes hozzáférése van a az ügyintézői felületekhez. Ha technikai feltételek adottak, akkor érdemes kipróbálni ezt.

NKM applikációk

Az NKM földgáz és áram üzletágának is van saját applikációja, ahol az online ügyfélszolgálati felülethez hasonlóan lehet ügyeket intézni. Mivel jelenleg még nincs a két online felület összekötve, az alkalmazás külön regisztrációt igényel.

Az NKM telefonszáma és ügyfélszolgálata

A telefonos ügyfélszolgálatot az alábbi számokon érheted el:

 • +36 20 474-9999
 • +36 30 474-9999
 • +36 70 474-9999
 • +36 1 474-9999

A menürendszer így néz ki:

0-s gomb: Panaszbejelentés

1-es gomb: Gázszolgáltatással kapcsolatos ügyintézés

 • Szerződéssel kapcsolatos ügyek
 • Számlázással kapcsolatos ügyek
 • Mérőállás rögzítése
 • Időpont-egyeztetés ügyfélszolgálati irodákba
 • Biztosítások
 • Közös mérővel rendelkező társasházak
 • Általános ügyintézés és online ügyintézéssel kapcsolatos tájékoztatás

2-es gomb: Áramszolgáltatással kapcsolatos ügyintézés

 • Szerződéssel kapcsolatos ügyek
 • Számlázással kapcsolatos ügyek
 • Mérőállás rögzítése
 • Időpont-egyeztetés ügyfélszolgálati irodákba
 • Biztosítások
 • Visszakapcsolás
 • Adatvédelmi tájékoztató

4-es gomb: Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. bemutatása

5-ös gomb: Angol nyelvű ügyintézés

Természetesen ezek a menüpontok nem jelentik azt, hogy csak ezekben a kérdésekben van mozgástér, hiszen az ügyintézők számos más kérdésben is tudnak segíteni. Az elsődleges cél a telefonos ügyfélszolgálaton az ügyfelek tájékoztatása, illetve a kisebb-nagyobb beállítások elvégzése. Lehetőség van arra, hogy a számlákkal kapcsolatban érdeklődj, csekket kérj, vagy egyeztesd, az email címedet ahova az e-számla megy.

Az NKM telefonos ügyfélszolgálaton elindíthatók egyes ügyek is, ugyanakkor csak akkor intézhetsz bármit, ha ügyfél vagy, vagy pedig van rögzített meghatalmazásod.

A NKM telefonszámán elérhető ügyfélszolgálat nyitvatartása:

A +36 (1/20/30/70 )474-9999 szám nyitvatartása

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Szombat

Vasárnap

8.00-18.00

8.00-18.00

8.00-18.00

8.00-20.00

8.00-18.00

Zárva

Zárva

Az NKM ügyfélszolgálat emailes elérhetősége és postacíme

Az ügyfélszolgálati irodák nyitvatartása változó, igaz, van olyan nap, amikor este 8-ig nyitva vannak. A nyitva tartás miatt azonban lehet, hogy nem tudsz bemenni, intézni az ügyeidet. Ebben az esetben azonban jó, ha tudod, az email címet ahova küldheted a szükséges papírokat. Ez az email cím: ugyfelszolgalat@mvm.hu

Az NKM postacíme: 1439 Budapest, Pf. 700. Ide elküldheted a dokumentumokat levélben is, igaz, a posta sebessége miatt várhatóan lassabban kapsz választ, mintha az elektronikus postát használtad volna.

Az NKM személyes ügyfélszolgálatai

Az NKM számos ügyfélszolgálati irodával rendelkezik, Budapesten a központi ügyfélszolgálat 1081 Budapest, Fiumei út 9-11. alatt található meg. Az ügyfélszolgálatokat egy online térképen is megnézheted, hogy lásd, melyik van legközelebb hozzád: https://www.mvmnext.hu/aram/pages/online/irodak.jsf#

Az NKM országos irodahálózattal jelentkezik, a jelenlegi helyzetben csak időpontfoglalással lehet bejutni, illetve esetleges korlátozások esetén zárva is tarthatnak. Érdemes a honlapon tájékozódni, vagy a hírlevélre feliratkozni, hogy a legfrissebb infókat megkapd.